Nykredit,

København
07-12-2023

Senioranalytiker til Market & Counterparty Credit Risk

Kontakt

Nykredit

Praktisk information
Oprettet:
07-12-2023
Udløber:
10-01-2024
Kviknummer:
LJA-85158466
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Administration
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Brænder du for at sætte dig ind i, løse og formidle komplekse finansielle problemstillinger, og vil du være med til at løfte modpartsrisikosområdet i Nykredits risikostyringsfunktion til næste niveau?

Dit kommende job
I teamet Market & Counterparty Credit Risk har vi det overordnede ansvar for overvågning og rapportering af Nykredits markeds- og modpartsrisiko. Teamet er en del af afdelingen Market & Liquidity Risk, der ligeledes overvåger og rapportere på likviditetsområdet. Vi har dermed ansvaret for flere forskellige områder med meget varierende opgaver. Vi er en del af Nykredits CRO-område.

Vi har ansvaret for, at rammerne udstukket af direktion og bestyrelsen med hensyn til markeds-, modparts-, og likviditetsrisiko bliver opgjort dagligt og for en stor del af dem også flere gange i løbet af dagen. Vi har også ansvaret for, at alle relevante forhold indenfor områderne kommunikeres til direktion og bestyrelse.

Dit hovedfokus vil være inden for modpartsrisiko, hvor du skal fremme og udvikle området. Du skal også være med til understøtte markedsrisikoområdet sammen med dine kollegaer i teamet.

Dine ansvarsområder
Du vil komme til at arbejde med:

  • at opbygge og videreudvikle overvågning, analyser og rapportering inden for modpartsrisiko
  • at formidle resultater af analyser og essensen af fx lovgivning til interessenter på alle niveauer i organisationen
  • at deltage i implementering af ny beregning af lineudnyttelse for modpartsrisiko og xVA
  • opgørelse og rapportering af markedsrisiko
  • gennemgang af opgørelsen af Prudent Valuation.

Dine kvalifikationer
Du har fokus på detaljen og har en betydelig sans for kvaliteten af det arbejde, du udfører. Du er struktureret, og evner at arbejde selvstændigt. Du er analytisk i din tilgang til opgaveløsninger. Af natur er du meget nysgerrig, hvilket betyder, at du gør en dyd ud af at forstå aktuelle opgaver såvel som problemstillinger. Ligeledes har du det godt med at tænke nyt og søge viden samtidig med, at du tager et stort ansvar for din egen læring. Endvidere værdsætter du samarbejde meget højt.

Din erfaring og baggrund:

  • Videregående økonomisk eller finansiel uddannelse på kandidatniveau.
  • Erfaring med beregning af modpartsrisiko eller markedsrisiko.
  • Formidling og rapportering af risikoopgørelser.
  • Kendskab til handel, prisfastsættelse eller risikostyring med finansielle instrumenter.
  • Kan kode i SQL eller Python eller andre lignende programmeringssprog.

Din nye arbejdsplads
Market & Counterparty Credit Risk er en del af Nykredits risikostyringsenhed, Risk & Conduct, hvor vi aktuelt er cirka 40 medarbejdere, der udgør en central del af koncernens anden forsvarslinje. Risk & Conduct har det overordnede ansvar for koncernens risikopolitik og principper for risikostyring, kontroller af risikotagning, samt validering af risikomodeller og ledelsesrapportering på risikoområdet. Der er tæt dialog mellem de enkelte afdelinger i Risk & Conduct. Du vil arbejde sammen med mange afdelinger udenfor Risk & Conduct – herunder Risikomodeller, Markets, Treasury, Kredit og IT. Samarbejde og sparring med kollegerne er essentielt for, at vi kan lykkes med vores opgaver. Din arbejdsplads vil være i Nykredits hovedsæde på Kalvebod Brygge i København. Umiddelbart inden sommerferien 2024 flytter vi til Nordhavn.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen eller Nykredit som virksomhed og arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte chef for Market & Liquidity Risk Rasmus Ulrich Engelstad Sørensen, 44 55 13 45/raes@nykredit.dk eller seniorrekrutteringspartner Christian L. Henningsen, 44 55 18 43.

Med en jobagent modtager du en e-mail, når der opslås jobannoncer, der matcher denne søgning - så er du altid opdateret

Virksomhedsprofiler