Nykredit,

København
16-11-2023

Analytiker til at understøtte Nykredits arbejde med risikostyring

Kontakt

Nykredit

Praktisk information
Oprettet:
16-11-2023
Udløber:
03-12-2023
Kviknummer:
LJA-85100102
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Administration
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ønsker du en spændende hverdag, hvor du sammen med et team af analytikere har ansvaret for give Nykredits øverste ledelse overblik over alle risici i Nykredit-koncernen? Så er her en særlig chance for at få et bredt indblik i hvordan man håndterer risici i en finansiel koncern.

Du får et job med stor bevågenhed og mange samarbejdsflader
I vores afdeling arbejder vi bredt med Nykredits overordnede risikovurderinger. Vores arbejde indgår som en central del af koncernens risikostyring, og vi er i tæt dialog med den øverste ledelse. 

Vi skal dels give ledelsen overblik over koncernens samlede risici og dels give vores omverden en forståelse af Nykredits risikoprofil og appetit, samt herigennem bidrage til at overvåge og følge op på risikotagningen i forretningen. Du vil sammen med et team af analytikere få ansvaret for at samle, skabe og kommunikere dette overblik i vores interne risikorapporter til ledelsen og i Nykredit-koncernens eksterne risikorapportering (Risiko- og kapitalstyring).

Risikoanalyse er desuden ansvarlige for at koordinere aktiviteterne omkring indarbejdelse af bæredygtighed i risikostyringen i Nykredit. Risikoanalyse spiller en central rolle i Nykredits Program for Bæredygtighed, der på tværs af koncernen koordinerer alle indsatser vedrørende bæredygtighed, og er bla. ansvarlige for at Nykredit lever op til en række offentliggørelsesforpligtelser på området.

Som analytiker vil dine primære opgaver omfatte:

  • Indsamling, bearbejdning og håndtering af data fra et bredt udsnit af koncernen.
  • Samarbejde og sparring med specialister for de enkelte risikoområder.
  • Deltagelse i faglige diskussioner på tværs af risikotyper og løbende følge med i udviklingen i forretning og omverdenen.
  • Bidrag til databearbejdning indenfor bæredygtighed/ESG, fx indenfor fysiske og transitoriske risici.

Bæredygtighed er et område, der har udviklet sig hurtigt i Nykredit. Hverdagen kan derfor være uforudsigelig, og dine opgaver vil løbende udvikle sig.

Du vil fortrinsvis komme til at arbejde med Nykredit vigtigste risikoområde, kreditrisiko, samt kapitalområdet og herudover med ESG-data men du vil også komme til at arbejde med andre typer af risici, fx markeds- og likviditetsrisiko eller operationelle risici. Du får med andre ord et job med stor bredde og med mange snitflader til andre afdelinger i Nykredit-koncernen, så hvis du har ambitioner og kan skabe resultater, så får du gode interne udviklings- og karrieremuligheder.

Den konkrete opgaveportefølje vil kunne tilpasses i forhold til faglighed og interesser.

Du har gode kommunikative evner og en finansiel baggrund
Du har evne for at forstå forskelligartede og komplekse problemstillinger samtidig med at du kan fastholde overblikket over store mængder af forskelligartede input, samt forholde dig kritisk til indholdet. Du er udadvendt og trives med at arbejde teamorienteret og det falder dig naturligt at samarbejde, samt opbygge relationer. Samtidig er du god til at formidle dine budskaber på enkel og forståelig vis.

Du er formentlig nyuddannet og har en videregående finansiel uddannelse. Det vil være en fordel hvis du har erfaring med databehandling. I vores område anvender vi primært SAS og Python.

Din nye arbejdsplads
Risikoanalyse er en del af Risk & Conduct med cirka 40 medarbejdere, der udgør en central del af koncernens anden forsvarslinje. Risk & Conduct har det overordnede ansvar for koncernens risikopolitik og principper for risikostyring, kontroller af risikotagning indenfor centrale risikoområder, samt validering af risikomodeller og ledelsesrapportering på risikoområdet. Der er tæt dialog mellem de enkelte afdelinger i Risk & Conduct, vi arbejder løbende på at udnytte hinandens kompetencer, og vi har en god feedback-kultur.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen eller Nykredit som virksomhed og arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte afdelingsdirektør Mathias Hacke på tlf. 44 55 20 38 eller seniorrekrutteringspartner Christian L. Henningsen på tlf. 44 55 18 43.

Med en jobagent modtager du en e-mail, når der opslås jobannoncer, der matcher denne søgning - så er du altid opdateret

Virksomhedsprofiler