Nykredit,

København
07-12-2023

Analytiker med fokus på styring af Nykredits balance og ESG-rating

Kontakt

Nykredit

Praktisk information
Oprettet:
07-12-2023
Udløber:
21-12-2023
Kviknummer:
LJA-85158526
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Administration
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at styre en balance på over 1.600 mia. kr. hos Danmarks største långiver? Og vil du sætte dit præg på Nykredits ESG-rating? Så har du her muligheden, da vi leder efter en analytiker til Asset Liability Management.

Som analytiker hos os tager du del i vores strategi: Vi vil være hele Danmarks foreningsejede og samfundsansvarlige finansielle virksomhed, som bidrager til et grønnere Danmark. Som foreningsejet virksomhed føler vi et særligt ansvar for at være med til at løse de udfordringer, vi som samfund er fælles om.

Dit nye job
I Asset Liability Management (ALM)  fastlægger vi Nykredits kapital- og likviditetspolitik. Det er også os, der står for udstedelsen af gælds- og kapitalinstrumenter for Nykredit, og så varetager vi relationerne til vores investorer og ESG- og kreditratingbureauer. Mange af vores opgaver udspringer af ændringer i markedet eller i reguleringen, så opgaverne hos os spænder vidt og er ofte omskiftelige.  

ALM er en del af afdelingen Funding & Kapital og sidder i Nykredits hovedsæde. Tilsammen er vi i ALM ti analytikere og tre studentermedhjælpere, og vi har en stor berøringsflade med øvrige enheder i Funding & Kapital, andre stabsenheder, investorer i ind- og udland samt ratingbureauer og investeringsbanker.

Dine primære arbejdsopgaver
Du vil over tid komme til at arbejde med alle afdelingens områder, herunder:

  • analyse af Nykredits kapital- og fundingbehov, herunder medvirke til at udarbejde beslutningsoplæg til direktion og bestyrelse i relation hertil
  • udarbejdelse rapporter til myndigheder om Nykredits kapital- og likviditetsposition
  • udstedelse af obligationer samt udarbejdelse af investorpræsentationer og prospekter
  • ekstern kommunikation i form af investorinformation, finansiel rapportering og materiale til ESG- og kreditratingbureauer.

Nykredits ESG-rating er allerede blandt de bedste i Norden, og du får også en vigtig rolle i at fastholde denne position.

Bring dine færdigheder i spil
Hos os får du mulighed for at bruge både dine analytiske evner og for at formidle komplekse problemstillinger i klart sprog til Nykredits ledelse og eksterne stakeholders. Derfor ser vi gerne, at du er analytisk dygtig og har en interesse i at lære nyt i tæt samarbejde med resten af afdelingen.

Herudover lægger vi vægt på, at du:

  • er kommunikativt dygtig skriftligt og mundtligt - på både dansk og engelsk
  • har gode samarbejdsevner og tager ansvar
  • er opsøgende og initiativtagende af natur
  • har erfaring med ESG-området – dette vil være en fordel, men er ikke et krav.

Vi arbejder i et dynamisk arbejdsmiljø med spændende opgaver, hvor du kan udvikle dig sammen med nogle af sektorens dygtigste på deres felt.

Vi tilbyder dig
Vi prioriterer din udvikling og dine muligheder og vægter en tillidsfuld kultur med holdånd og handlekraft. Vi tilbyder en attraktiv løn, god pensionsordning og arbejdsforhold, der passer til mennesker, som også har et godt liv uden for arbejdet.

Hvis du er et sted i dit liv, hvor deltid giver bedst mening for dig i en periode, kan dette være en mulighed.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen eller Nykredit som virksomhed og arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte afdelingsdirektør, Morten Bækmand Nielsen på  tlf. 23 39 41 68 eller seniorrekrutteringspartner, Christian L. Henningsen på tlf. 44 55 18 43.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning, dit CV og dine eksamenskarakterer.

Med en jobagent modtager du en e-mail, når der opslås jobannoncer, der matcher denne søgning - så er du altid opdateret

Virksomhedsprofiler