Spørgsmål om søgninger

Hvordan gør jeg min søgning mere målrettet?
Har du lavet en søgning, eksempelvis på ”fuldmægtig” får du alle fuldmægtig annoncer – og relaterede annoncer – i hele landet. Du kan så bruge filtrene til højre, til at målrette søgningen så det eksempelvis kun er stillinger i Storkøbenhavn, der vises. Du kan også bruge det lille søgefelt, i venstre side af skærmen, til at lave en specifik fritekstsøgning blandt jobannoncerne.
I ”drop-down” menuen hvor der står ”Relevans” kan du sortere i annoncerne efter enten dato for oprettelse eller efter relevans i forhold til dine søgekriterier.

Kan jeg søge på flere ord samtidig?
I søgefeltet til fritekstsøgning kan du godt skrive to eller flere søgeord. Finansjob vil så først søge efter jobannoncer, der matcher begge ord og dernæst jobannoncer, der matcher ét af ordene. Eksempelvis vil en søgning på ”jurist fuldmægtig” give et resultat, som først viser jobannoncer, der matcher både ”jurist” OG ”fuldmægtig” og dernæst jobannoncer der matcher ”jurist” ELLER ”fuldmægtig”.

Kan jeg få mit resultat vist på et kort?
I alle jobannoncer vises arbejdspladsens beliggenhed på et kort i den midterste spalte. Du kan forstørre kortet ved at klikke på linket ”Større kort” under kortet.

Kan jeg udelukke ord i min søgning?
Du udelukker ord fra søgningen ved at skrive ”–” lige foran det eller de ord, du ikke vil have med. Eksempelvis vil ”konsulent –fuldmægtig” vise konsulent jobannoncer, men ikke annoncer for fuldmægtige konsulenter.

Hvordan ser jeg de annoncer, der er indrykket senest?
Midt i skærmen, lige over søgeresultatet, er der en ”drop-down” menu, hvor der står ”Relevans”, vælg i stedet Dato i denne og søgeresultatet vil blive sorteret efter indrykningsdato – med de seneste vist først.

Hvordan fungerer søgemaskinen?
Finansjob bruger en søgeteknologi, der er baseret på relevans, hvilket er samme måde som Google fungerer. Det betyder, at Finansjob indekserer alle jobannoncer på bl.a. firma, stillingsbetegnelse, ansættelsessted, ansættelsesforhold samt teksten i selve annoncen (herunder blandt andet jobbeskrivelsen). Denne information ligger til grund for søgningen. Hvis du eksempelvis søger efter fuldmægtig, så vises først alle fuldmægtig stillingerne og dernæst stillinger der relaterer sig til fuldmægtig, eksempelvis jurist.

TILBAGE